Freja

Vikings Fräcka Freja SE11005/2012

Född: 2011-12-05

Gråbrun, stubbsvans
Fulltandad med korrekt saxbett
Inga vallanlag
Ögon: UA (2013)
HD: C
Uppfödare och ägare: Kennel Viking

Det tog inte många minuter från det att Freja föddes tills att hon stal mitt hjärta. Varför? ingen aning, det är ju inte så att så små valpar är något att se på precis men stal mitt hjärta gjorde hon i alla fall. Hon var minst i församlingen och fick därmed arbetsnamnet Pyslingen.

 

Eftersom det var vår första kull trodde jag i min enfald att det skulle vara lättare att välja valp när man själv hade dom hemma än när man ska välja hos någon annan och det hade det väl också varit om jag bara hade följt mitt hjärta med en gång men nu fick jag för mig att jag skulle välja med huvudet istället. Jag våndades och våndades, ena dagen föll valet på Freja andra dagen försökte jag vara neutral och valet föll på någon av de andra flickorna. Det var inte förrän veckan innan leverans som det blev hundra att det skulle vara Freja som skulle stanna kvar hos oss, så efter allt velande fram och tillbaka så var det ändå hjärtat som till slut fick bestämma .........snacka om onödig vånda. Hur dum får man vara egentligen?

 

En av sakerna som jag föll för hos Freja var att ända från början så visade hon så klart och tydligt hur mycket hon älskade att mysa med en. När man mös med de andra valparna så satt de en liten stund i famnen men sen tyckte de att det var nog och ville ner till syskonen medans Freja kunde sitta i famnen och bara blunda som hon njöt.........vems hjärta smälter inte då?

Freja är en väldigt klok, öppen och positiv tjej som älskar alla människor, spelar ingen roll om det är stora eller små så ska de bara slickas ihjäl. Hon gör inget överilat utan allt undersöks väldigt noga och metodiskt. Den lilla fröken är väldigt omhändertagande och är nitisk med att hålla rent allas ögon, öron, ansikte t.o.m. näsborrarna........all skin som koms åt ska hållas rent helt enkel. Det roliga är att hon verkligen njuter av att göra det, när man tittar på henne så blundar hon medans hon tvättar en. Hon är också noga med att hålla mattes nacke varm och därför tagit på sig rollen som personlig boa. I filmen här nedanför ser ni henne in en av hennes tvättsessioner en dag när jag "försökte " jobba hemifrån. Som synes var det inte lätt.

Några utställningar har vi hunnit med och redan på hennes första officiella utställning blev den lilla damen 4:a bästa tik med CK, inte dåligt för en liten loppa på 9 månader. Hon är mentaltestad, exteriörbeskriven, vallanlagstestad, ögonlyst UA och HD-röntgad C. 2016 fick hon tillsammans med NOUCH SEVCH Hökgårdens Arn vår Lejonkungen-kull där vi behöll Kira.